banner 468x60

Masalah Hormon dan Berat Badan

banner 468x60

Masalah Hormon dan Berat Badan?

》》Masalah Hormon dan Berat badan《《
Masalah hormon yang tidak seimbang memainkan peranan yang penting jika kita gagal menurunkan berat badan. Jika kita berdiet, berat akan turun perlahan atau tidak turun langsung dan selalunya menyebabkan kita kecewa untuk terus berdiet. Kita perlu faham bahawa hormon ini adalah sejenis bahan kimia yang dirembeskan kedalam saluran darah oleh kelenjar endokrin badan kita. Ianya bertugas untuk menyelaraskan proses-proses yang penting didalam tubuh badan. Selalunya kaum wanita kerap menghadapi masalah ini namun begitu tidak mustahil bahawa kaum lelaki juga tidak terkecuali akan gejala ini.
Diantara tanda-tanda umum yang anda menghidapi masalah hormon adalah seperti berikut:-
Perubahan perasaan yang tidak menentu samada didalam fasa pra-haid atau tidakSelalu cepat marah – sukar mengawal perasaanCepat merubah fikiran serta perasaanMenangis tanpa sebab tertentuLesu serta kurang bertenagaKemerosotan daya ingatanSelalu merasa gelisahKerap pening kepalaHipoglisemia atau merasa tidak menentu serta tidak bermaya dalam 1 atau 2 jam selepas makanNafsu makan yang meningkatSukar untuk menurunkan berat badan atau berat semakin meningkat dengan cepatMengalami jerawat degilMengalami ruam-ruam panas serta berpeluh pada waktu malamAlopesia atau keguguran rambutHilang minat terhadap seksKulit kusam dan tidak berseriKulit berminyakHirsutisme atau peningkatan jumlah rambut halus pada tubuh badan atau wajah (misai halus)
Jika anda ada mengalami salah satu tanda-tanda ini dan merasa amat susah untuk menurunkan berat badan, maka besar kemungkinan anda sedang menghidapi masalah hormon. Jumpalah doktor pakar endokrin anda bagi mengambil ujian darah atau air liur untuk kepastian sebenar. Punca masalah hormon ini jaga bermacam-macam dan ianya juga adalah sejenis penyakit yang boleh diubati.
?Nasihat saya perbetulkanlah masalah hormon ini terlebih dahulu barulah kita boleh menurunkan berat badan atau berdiet.
Rawatan Alternatif FIRMAX3
Krim terapi hormon FIRMAX3 adalah krim yang berasaskan bahan semulajadi yang mampu menyeimbangi hormon anda dan memperbaiki sel2 hormon yang telah rosak dan menghidupkan kembali sel2 yg telah mati.
Penggunaan krim ini 2-3 kali sehari secara konsisten dapat mencegah dan merawat masalah hormon anda dengan berkesan.
http://rf3world.myclub100juta.com/produk/

banner 468x60

Author: 

    Related Posts